Az édes-anya-tej

Hogy ne minden csak a szoptatásról szóljon, és mégis sikerüljön. Tudtad, hogy a kisbabáknak az első 6 hónapban az anyatejen kívül semmi másra nincs szükségük? Még vízre, vagy egyéb folyadékra sem?

Friss topikok

Grammok, mililiterek, mérleg és cumisüveg?

2008.08.04. 11:21 - CsLKati

Címkék: étel félelem ital anyatej pelenka gramm súlymérés mililiter output

Itt a nagy kérdés: 

Honnan tudom, hogy eleget evett-e a baba?

Minden szülő rémálma, hogy nem tudja megfelelően gyarapszik-e a babája. Mikor már úgy gondolja, hogy sínen van, az első napok után már csurog a fehér tej-gyönyörűség a kisbaba szájába, jönnek a táblázatok, kimutatások, grammok, centik és kiderül, hogy a gyerek vagy többet vagy kevesebbet hajlandó csak enni, mint a mi abban a fránya táblázatban van.

Na jó, de akkor most hogyan tovább?
Ha többet evett ... Fél percenként méricskéljem, nehogy túlhízzon a gyerekem?

Nem fog. Azt majd csak később tudjuk már megtenni, amikor eljön az ideje a finomságok habzsolásának. Az anyatej addig hasznosul, és a kisbaba szervezete pedig a lehető legjobban gyarapszik az ő saját ritmusa szerint. Az anyukák nagy gyönyörűségére, és gerince nagy sajnálatára.

Tehát akkor hogyan?
CSak egyszerűen, ahogy a józan paraszti ész diktálja:

Ha valami bemegy, annak bizony ki is kell jönnie!
Az első 6 hétben, az egy kakis pelenka és 5-6 pisis bizony dukál (persze lehet mellé is, a lényeg, hogy kijöjjön). Ha ennél kevesebb van, akkor riadó, babát mellre tenni, és szoptatni.

Kivételek persze mindig vannak. Adódhatnak olyan helyzetek, amikor muszáj mérni, de ez nem azt jelenti, hogy megmérjük a baba tiszta súlyát ruhástól és ruhátlanul, majd pisilés előtt és után, majd a pelenkát és az üres pelenka súláyt is kivonjuk, hogy tisztában legyünk milligramra pontosan porontyunk veszteségeivel. Az is igaz, hogy kreatív apukák számára ez csodálatos elfoglaltságot nyújthat, és újabb lehetőség gyönyörű színes grafikonok és számsorok előállítására.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyatej.blog.hu/api/trackback/id/tr45599662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása